ABK Arnhem 1965-1970

Ik studeerde aan de ABK in Arnhem (nu Artez) van 1965 tot 1970. Ik zat op de afdeling ‘Schilderen en Vrije Grafische Technieken’. De tijdsduur van de studie was 5 jaar.

Niet één van de schilderijen die ik in die vijf jaar heb gemaakt is overgebleven. Wat over is, is een stapel oefeningen en wat portretjes van klasgenoten waarmee ik tijd verdeed. Schilderen en vrije grafische technieken waren niet mijn beste vakken, maar in de anderen klassen deed ik het zo goed dat ik nooit in gevaar kwam mijn beurs te verliezen. Alles ging goed tot het laatste jaar…

16 december 1965

I studied at the ABK in Arnhem (now Artez) from 1965 to 1970. It was a 5 year course in Painting and Free Printing Techniques.

Not one of the paintings I made in those five years has survived. What is left is a pile of exercises and some ‘off the cuff’ portraits of my class mates. Neither painting nor free printing techniques were my strongest classes. But I did so well in the other subjects that I was never in danger of flunking. Till the last year…

© Peti Buchel