Jordan / Jordanië 1981

Eind 1981 gingen Bert en ik naar Egypte via Jordanië. In Jordanië ging ik voor het eerst serieus aan het ‘buitentekenen’ oftewel Urban Sketching. Ik wist nog niet goed hoe ik het het beste kon aanpakken, maar ik deed het en dat was het belangrijkste.

Veel van de tekeningen heb ik thuis gebruikt als basis voor schilderijen met minder succes

At the end of 1981 Bert and I went to Egypt via Jordan. It was the first time that I seriously and purposefully  got into Urban Sketching. I didn’t know really what I was doing, but I did it and that was the most important thing.

Many of the sketches served later as basis for paintings. Those however were less successful

Part of the ruined crusader’s castle in Kerak/ Deel van het kruisvaarders kasteel in Kerak

Village along the central road in Jordan/ Dorpje langs de hoofdweg in Jordanië

Loiterers in a coffee shop/Verveelde mannen in een koffiehuis

Monuments cut out of sandstone rocks in Petra/Monumenten die uit de rotsen zijn gehakt in Petra

Zie ook / See also

Luxor 2015

© Peti Buchel