Egypte 1982 / Egypt 1982

Nadat Bert en ik door Jordanië hadden gezworven, vlogen we door naar Cairo. In Egypte ging ik door met tekenen. Wat ik later nauwelijks meer zou doen, deed ik toen nog wel: het tekenen van monumenten. Later zou ik daar de zin niet meer van inzien. De beste tekening was die van de wachtenden voor een overheidsgebouw in El Minya.

After tramping through Jordan Bert and I set off to Cairo and the Nile Valley. I continued sketching in Egypt. I drew a lot of monuments something I would avoid in later years. The best drawing I did was of the waiting crowd in front of a public building in El Minya

Official building in El Minya/ Overheidsgebouw in El Minya

Sailing in a Faluka on the Nile/ Zeilen in een Faloeka op de Nijl

Karnak, boulevard of the goats/ Karnak weg van de geiten

Luxor: Sphynx

© Peti Buchel